petak, 15. siječnja 2016.

Vegetin toast souffle


Sastojci  4 – 6 osoba
150 g šunke
100 g sira gruyere (edamera ili trapista)
2 jaja
1 vezica vlasca
50 ml slatkog vrhnja
1 žličica vegete
sol po želji
crni papar mljeveni
2 žličice gussnela
8-10 ploški tosta
30 g maslaca

Priprema
1.Šunku narežite na tanje trake, sir naribajte, bjelanjke odvojite od žumanjaka, a vlasac sitno narežite.
2.U odgovarajuću zdjelu stavite sir, šunku, vlasac, žumanjke, dodajte slatko vrhnje i Vegetu. Po želji možete dodati malo soli i papra. Sve pospite Gussnelom i izmiješajte.
3.Ploške tosta kratko popecite u tavi na malo maslaca, i to samo s jedne strane.
4.Popečeni tost složite u pleh namazan maslacem pa po njemu rasporedite pripremljenu smjesu u koju ste na kraju umiješali snijeg od bjelanaca. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15-ak minuta na temperaturi oko 200°C.
Posluživanje
Zapečene sendviče poslužite tople, a pivo, vino, jogurt ili topli čaj bit će dobrodošli vama i vašim gostima.

Nema komentara:

Objavi komentar