petak, 15. siječnja 2016.

Pogaca sa palacinkama


Sastojci: 
- jajeta 2
- mleko 1 dl
- voda 1 dl
- kvasac 1 kockica
- prasak za pecivo 1 kesica
- soli 3 kasicice
- secer 1 kasicica
- brasno 900 gr
- sunkarica 200 gr
- sir 200 gr
- kackavalj 100 gr
- pavlaka 100 gr
- jaje 1
- mleko 2 dl
- voda 1 dl
- ulje 5 kasika
- brasno 150 gr

Uputstvo za pripremu:
Napravite smesu sa palacinke i isprzite ih na uobicajen nacin. U mlako mleko stavite kvasac , kasicicu secera i nekoliko kasika brasna.Promesati varjacom i ostaviti 10-ak minuta da krene kvasac. U vanglu stavite jaja,ulje,vodu,isipajte nadosli kvasac i sa brasnom zamesite glatko testo.Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadodje.Nadoslo testo podelite na dva dela.Jedan deo razvuci oklagijom vece od pleha u kome ce se peci.Treba krajevi testa da vire van pleha.Premazati pavlakom i poredjati palacinke.U mom plehu mogu da stanu po dve. Preko palacinki stavite izmrvljen sir. Poredjajte opet palacinke. Namazite pavlakom pa poredjajte sunkaricu. Prekrijte palacinkama. Namazite pavlakom pa izrendajte kackavalj.Kackavalj bi trebao da bude negde u sredini testa.Poredjajte opet palacinke,premazite pavlakom i izmrvite sira.Pokrijte palacinkama i premazite pavlakom.Drugi deo testa razviti oklagijom do velicine pleha.Spojite ivice testa rukom -napravite obod od testa.Premazite zumancetom i pospite susamom. Peci na 200 C dok ne porumeni.Seci po zelji. Prijatno. 

Nema komentara:

Objavi komentar