petak, 15. siječnja 2016.

Brzi zapečeni sendvići


Sastojci
par feta starog kruha(ili tost kruh)
200 g kiselog vrhnja
3 jaja
40 g parmezana
200 g ribanog mekog sira(podravec,gauda...)
150 g šunke
sjeckano peršinovo lišće
po želji isjeckan češanj češnjaka
sol
papar po želji

Priprema
1.Radite li sa starim kruhom,odrežite ga na fete oko 6 mm debljine te mu nožem odstranite koru.
Tepsiju,promjera oko 22x 38, namastite sa malo ulja.
Fete kruha na kratko umočite sa obje strane u malo mlijeka te slažite na tepsiju.
2.Razmutite jaja vilicom,primješajte ih kiselom vrhnju,a zatim dodajte isjeckan peršin,po želji češnjak,parmezan,ribani sir te na kockice izrezanu šunku.Dodajte malo soli ali pazite da ne presolite.
3.Upalite pećnicu na 200 C.
Smjesu ravnomjerno rasporedite po kruhu,a zatim stavite peći u ugrijanu pećnicu.Pecite oko 12 min.
Poslužite toplo,a odlično je i hladno.

Nema komentara:

Objavi komentar