petak, 15. siječnja 2016.

Krompir na francuski nacin


Sastojci: Količina:
- krompir 1 kg
- kobasica 300-400 gr
- kuvana jaja 5 komada
- edamer 100 gr
- kisela pavlaka 180 gr
- mleko 2 dcl
- so i biber po ukusu
- maslac 100 gr
- jaja (po zelji)  2 kom

Uputstvo za pripremu:
Krompir i tvrdo kuvana jaja iseci na tanke snite. Krompir posoliti i pobiberiti po ukusu. Kobasice iseckati na komade. Sto se kobasica tice koristite one koje najvise volite

Dno posude dobro premazati maslacem. Polovinu krompira poredjati po dnu. Preko krompira stavite kobasice i kuvana jaja. Sve posuti rendanim edamerom ili nekim drugim sirom koji se lepo topi. Prekriti ostatkom krompira. Ne pritiskati vec ostaviti sve "nasusureno". 

Umutiti 180 gr kisele pavlake i 2 dcl mleka, dodati so i biber po ukusu. Preliti preko krompira. Ukoliko volite u mleko mozete dodati 1-2 jajeta, umutiti i time preliti krompir. Odozgo posuti komadicima maslaca. Peci na 180C oko 1 sat, odnosno dok se krompir skroz ne skuva i ne dobije lepu rumenu boju. 

Nema komentara:

Objavi komentar