Sastojci
1 dl slatke pavlake
250 g margarina sa aromom slatke pavlake
300 g šećera
250 g kokosa
Čoko-preliv
150 g tamne čokolade
80 g margarina
Priprema
1.Šećer, margarin i slatku pavlaku, otopiti na srednjoj temperaturi ( kod mene je to 1, 2, 3, znači 2…), a onda povećati temperaturu ( 3 ), da provri.
2.Kada provri, dodati 250 g kokosa i sve sjediniti.
3.Manjem plehu obložiti dno papirom za pečenje, i izliti smesu.
4.Staviti u frižider da se stegne 2 h.
5.Dasku za sečenje ili tacnu obližiti papirom, ( kako se ne bi lepilo ). Nožem odvojiti ivice kolača od pleha, pa prevrnuti ga na tacnu, i skinuti papir sa kolača.
6.Seći kolač, kao minjone ili čokoladice, i vratiti ih u frižider, dok se sprema glazura.
7.Čokoladice ili minjone preliti čokoladom i ostaviti da se stegnu.
Ukoliko vam je mrsko ih zasebno prelivati čokoladom, onda ceo kolač, dok je još vruć i u plehu, prelijte čokoladom i secite na kocke ili štanglice, kada se stegne… ( u tom slučaju je najbolje da prenoći ).
Nema komentara:
Objavi komentar