- gotove korice cetvrtaste 3
- slag jagoda 500g
- puding slatka pavlaka 3
- mleko 700ml
- kisela voda 400 ml
- margarin 1
- secer u prahu 200g
- jagode 1 kg
- dr oetker preliv za torte 1
- vanilin secer 1
- secer 6 kasike
Priprema:
U 500dl ključalog mleka i 6 kašika šećera skuvati puding razmućen u 2dl mleka,kad se zgusti skinuti sa vatre i ohladiti. U ohladjen puding dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
U drugu činiju umuti 500g šlaga od jagode sa kiselom vodom 4dl (zavisi od šlaga ja uzimam C šlag,voda po potrebi).
Jagode oprati i iseckati svaku na pola dužno.
Gotove korice filovati pudingom pa naredjati jagode rasporediti da ima za tri kore (jer idu i na zadnju koru) pa odozgo filovati šlagom pa sledeća korica i ponoviti postupak dok se ne utroše korice. Kad se zavrsi odozgo poredjati jagode i napraviti preliv za torte (providni) po uputstvu na pakovanju. Tortu odložiti u frižider najmanje 1h i služiti.
Nema komentara:
Objavi komentar