petak, 15. siječnja 2016.

Grčka seljačka salata


Sastojci  6 osoba
500 g rajčice
250 g krastavaca
150 g luka
300 g zelene paprike
50 g Crne masline
200 g feta sira
Za salatni preljev:
5 žlica maslinova ulja
2 žlice vinskog octa
1/2 žličice Origano sušeni
1 žličica

Priprema
1.Rajčice i krastavac operite, luk očistite i sve narežite na ploške.
2.Paprike operite i narežite na trakice, feta sir na kockice, a masline na četvrtine.
3.Začinite mješavinom maslinova ulja i octa, pospite origanom i Vegetom pa sve dobro izmiješajte.

Posluživanje
Ovu ukusnu salatu možete poslužiti kao samostalan mali obrok ili uz ribu i meso s roštilja.
Savjet
Salatu začinite neposredno prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar