petak, 15. siječnja 2016.

Panakota


Sastojci:
- slatka pavlaka 200ml
- bademovo mleko 200ml
- šećer 100
- vanilin šećer 1 kom
- želatin 1 kesica
- nana listici
- jagode par komada

Uputstvo za pripremu:
U šerpici pomešati bademovo mleko (moze i bademovo mleko u prahu, prethodno rastvoreno prema uputstvu na kutiji) i slatku pavlaku, dodati šećer, rendanu koricu limuna i vanilin šećer, mešati dok ne proključa i dok se šećer ne otopi. 
Kad proključa dodati želatin (koji prethodno treba staviti u malu šoljicu hladne vode da nabubri) 
Smesu rasporediti u kalupe i ostaviti da se ohladi i stegne sat-dva u frižideru. 
Kada se smesa za panakotu stegne, pazljivo je izbaciti iz kalupa i ukrasiti svezim jagodama i listicima nane.

Nema komentara:

Objavi komentar