petak, 15. siječnja 2016.

Shakshuka


Sastojci
maslinovo ulje
5-7 jaja
1 čen belog luka, sitno iseckan
1 glavica crnog luka, tanko isečena
2 crvene paprike, tanko isečene
1 kg paradajza, isečenog na kockice
1 ljuta papričica, sitno iseckana
1 kašika harisse, ako imate
listići nekoliko grančica peršuna
so, biber

Priprema
1.Zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja na velikom tiganju. Dodajte crni luk, papriku i ljutu papričicu. Redovno mešajućo kuvajte na srednjoj vatri dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte beli luk, harisu, peršun i paradajz i krčkajte nepokriveno dok se svi sastojci ne sjedine, višak soka iz paradajza ne ispari i dok se ne napravi gust sos  - oko 20 min. Probajte i dodajte so i biber po ukusu.

2.Dok se još krčka na tihoj vatri dodajte jaja. Zavisno od broja gostiju sada pažljivo dodajte 5 do 7 jaja. Poklopite i krčkajte dok se jaja ne skuvaju po vašoj želji, izmedju 5 i 10 min. Skinite i pospite sa svežim peršunom.

Nema komentara:

Objavi komentar