petak, 15. siječnja 2016.

Dobar jutarnji kruh


Sastojci
125 g maslaca
1 jusna zlica praska od psyllium sjemenki ili
2-3 jusne zlice zobenih posija (mekinja)
3-4 jusne zlice vode
1,5 dl lanenih sjemenki
2 dl suncokretovih sjemenki
1,5 dl kokosovog brasna
125 g badema
4 komada jaja
1 cajna zlicica morske soli
1 cajna zlicica cimeta

Priprema
Zagrijte pecnicu na 170 stupnjeva. Maslac neka je sobne temperature. Pomijesajte psyllium prasak (ili zobene posije) sa vodom i ostavite da nabubre dok pripremate ostalo. Sameljite bademe, lanene i suncokretove sjemenke. Pomijesajte zatim sve sastojke i dobit cete jedno ljepljivo tijesto koje treba izliti na namasceni pleh (jos bolje je pleh obloziti papirom za pecenje, lakse je kasnije izvaditi kruh i osim toga ne morate prati pleh!) Oblikujte vlaznim dlanovima okrugli kruh (oko 7-8 cm visok i 20-25 cm u dijametru). Ostavite da se pece 45 minuta na 170 stupnjeva.

Posluživanje
Ohladjeni kruh mozete narezati i zamrznuti, ili ga mozete u komadu cuvati u hladnjaku 7 – 8 dana.
Kad se kruh pravi sa psyllium praskom puno je kompaktniji i lakse se reze nego kada se pravi sa zobenim posijama, tad se vise mrvi.

Nema komentara:

Objavi komentar