petak, 15. siječnja 2016.

Salata s maslinama i pečenom tikvom


Sastojci

2 hokaido tikve
4 kobase za pečenje
100 g crnih maslina
100 g zelenih maslina
4 češnja češnjaka, oguljena i zgnječena
1 čili (bez sjemenki, sitno narezan)
2 šnite kruha
1 čajna žlica fino sjeckanog svježeg ružmarina
1,5 dcl ekstra djevičanskog maslinova ulja
1/2 nešpricane naranče (za sok i fino ribanu koricu)
1 jušna žlica aceta balsamica
sol, papar

Koraci pripreme

1. Hokaido tikve prerežite po pola, očistite im koštice i narežite na šnite. U široku vatrostalnu posudu stavite kriške tikve, masline, češnjak, čili, kockice kruha, narezane kobase i maslinovo ulje. Dobro promiješajte. Posolite, popaprite i pospite ružmarinom.
2. Pecite 20-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Kad ste tikve izvadili iz pećnice začinite ih acetom, sokom naranče i ribanom koricom.

Nema komentara:

Objavi komentar