petak, 15. siječnja 2016.

Matovilac salata


Potrebno je:
100 g rendane zelene jabuke
50 g rendanog korena celera
prstohvat soli
prstohvat bibera
1 kašičica limunovog soka
1/2 kašičice maslinovog ulja
(ili nekog drugog po izboru)
1 šaka matovilca

Priprema

Izmešajte rendanu jabuku i celer, dodajte so, biber, ulje i limunov sok, promešajte, pa dodajte matilovac. Salatu pripremajte neposredno pre upotrebe.
Savet:
Salatu možete pripremati od čistog matovilca uz dodatak ulja, soli i sirćeta ili limunovog soka, ali ga možete iskombinovati i sa drugim sastojcima. Matovilac je lagan, tako da jedna šaka nema više od 10-tak grama. Moja mama kaže da ga je kupovala kada smo bile male, a ne može da se seti kako su ga bake zvale. Inače, tada ova salata nije bila skupa kao sada ;).

Nema komentara:

Objavi komentar