Trebat će vam:
100 g maslaca
170 g tamne čokolade
2 jaja
2 žumanjka
¼ čaše šećera
Prstohvat soli
Malo brašna
Pećnicu zagrijte na 230°C. Manje kalupe namastite, posipajte brašnom i zatim otresite višak. Kalupi neka spremni čekaju na limu za pečenje.
Maslac i čokoladu otopite na pari. U manjoj zdjeli dobro istucite jaja i žumanjke sa šećerom i soli dok ne postanu jednolična smjesa.
Kada se čokolada sasvim otopila, dodajte u žumanjke, a zatim kontinuirano dodajte i brašno. Pripremljenu smjesu ulijte u kalupe i pecite desetak minuta ili dok ne primijetite da se rubovi odvajaju.
Prije nego kalupe okrenete na tanjur, pustite kolač da se hladi barem jednu minutu, kalup nakon okretanja ostavite barem desetak sekundi prije podizanja kako bi se kolač odvojio. Za pripremu kolača potrebno je malo više od pola sata, a najbolje ga je servirati toplog.
Nema komentara:
Objavi komentar