petak, 15. siječnja 2016.

Mlečni šampinjoni


Sastojci: 
- šampinjoni 350 gr
- sir 200 gr
- pavlaka 4 kašike
- mladi beli luk 1 struk
- jogurt 180 ml
- jaja 2
- kačkavalj 100 gr
- so prsohvat

Uputstvo za pripremu:
Odvojiti nožice šampinjona i ostaviti ih sa stane. Šampinjone poređati u nauljenu vatrostalnu činiju sa otvorom ka gore. Posoliti po ukusu, napuniti sirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta. 

Nožice šampinjona i luk sitno iseckati pa propržiti na malo ulja. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Skloniti sa ringle, premestiti u činiju i ostaviti da se ohladi. Prohlađenoj mešavini dodati pavlaku i rendani kačkavalj. 

Kašičicom na svaku kapicu šampinjona naneti pomalo fila. 

Preostali fil pomešati sa jogurtom i jajima, pa sve dobro umutiti. Preliti preko šampinjona i zapeći u rerni na 200 stepeni dok se ne stvori korica. Zatim izvaditi iz rerne, posuti preostalim kačkavaljem i vratiti u rernu tek toliko dok se ne otopi.

Nema komentara:

Objavi komentar